Stam mag als hoofdtrainer aan de slag en krijgt direct ander takenpakket bij Ajax

Stam mag als hoofdtrainer aan de slag en krijgt direct ander takenpakket bij Ajax

24-11-2015 16:15
8

Jaap Stam heeft vandaag zijn cursus Coach Betaald Voetbal met succes afgerond. De trainer van Jong Ajax mag daarmee nu ook officieel aan de slag als hoofdtrainer.

Dat maakte Ajax dinsdag via de officiële kanalen bekend. De 43-jarige ex-verdediger is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij Jong Ajax, waar hij samen met Andries Ulderink de hoofdverantwoordelijke is.

"Ik ben blij dat ik de cursus nu heb afgerond, dat geeft een goed gevoel", zo vertelt Stam op de site van Ajax. "Ik ben vorig jaar november gestart dus het heeft toch wel even geduurd. Dat komt vooral omdat de beslissing of ik het individuele traject kon volgen op zich liet wachten. Maar uiteindelijk is het allemaal prima gegaan. Ik ben de KNVB dan ook dankbaar voor het meedenken hierin."

Met het behalen van zijn diploma zal Stam nog meer verantwoordelijkheden op zich nemen. "Ik zal vanaf nu meer gaan coachen bij de wedstrijden van Jong Ajax", zo vervolgt hij. "Dat was tot dusver niet mogelijk. Daarnaast zal ik de mediazaken rondom het beloftenelftal gaan oppakken. Dit werd tot op heden gedaan door Andries. Verder zal er in de manier van training geven niet zo veel veranderen. Wat dat betreft gaan we op de manier verder zoals we dat samen deden."