Alleen Seedorf is dat gelukt. Maar ja, hij was een buitengewoon geval

"Alleen Seedorf is dat gelukt. Maar ja, hij was een buitengewoon geval"

24-11-2015 20:08
3

In speelronde veertien van de Eredivisie staat de confrontatie tussen PEC Zwolle en Ajax op het programma. Een interessant duel voor middenvelder Ouasim Bouy, die ooit als één van de grootste talenten uit de opleiding van de Amsterdammers door het leven ging. Hij verkaste op jonge leeftijd naar Juventus en wordt dit seizoen verhuurd aan PEC. 

Mino Raiola hielp de inmiddels 22-jarige Bouy in 2012 aan een transfer naar de Italiaanse grootmacht. Oud-Ajacied Tarik Oulida, die zelf ook ooit op jonge leeftijd naar het buitenland verkaste, weet dat het bijna onmogelijk is om bij een buitenlandse topclub te slagen als jong talent - en zéker niet in Italië. 

"Wim Jonk, Dennis Bergkamp en Edwin van der Sar zijn ook niet geslaagd in Italië", vertelt Oulida aan Ajax Life. "De enige die dat op jonge leeftijd wél is gelukt, is Clarence Seedorf. Maar ja, Seedorf was in alle opzichten een buitengewoon geval."

PEC is Brescia, Hamburger SV en Panathinaikos al de vierde club waar Bouy wordt gestald door Juventus. Oulida vreest voor de carrière voor de jonge middenvelder. "Het gevaar dreigt dat zo'n jongen na verloop van tijd in de vergetelheid raakt en aan zijn lot wordt overgelaten. Je kan het patroon vaak uittekenen: hij wordt verhuurd, hij wordt nog een keer doorverhuurd en vervolgens is het afgelopen."