Nieuwe Ajax-briljant in aantocht: Gevoel dat ik er steeds dichterbij kom

Nieuwe Ajax-briljant in aantocht: "Gevoel dat ik er steeds dichterbij kom"

25-11-2015 07:52
33

Donny van de Beek voelt dat een debuut in het eerste elftal van Ajax niet lang meer op zich laat wachten. De achttienjarige middenvelder zit bij de selectie voor het Europa League-duel tegen Celtic.

"Ik heb het gevoel dat ik steeds dichter bij het eerste elftal kom. De eerste wedstrijden in Jong Ajax was het wel even wennen, want in de Jupiler League wordt heel ander voetbal gespeeld dan ik altijd speelde. Voor mijn gevoel kom ik er steeds beter in", zegt Van de Beek in De Telegraaf

De jongeling werkt hard aan zijn ontwikkeling. "Mijn fysiek was een aandachtspunt. Daarom ben ik nu extra met krachttraining bezig. Daarnaast werk ik aan mijn startsnelheid, waardoor ik op de eerste meters mijn winst kan pakken op de tegenstander."

Van de Beek betreurt het naderende vertrek van Wim Jonk. "Hij is voor mijn ontwikkeling heel belangrijk geweest", zegt de middenvelder, die nu veel aan de technische staf van het eerste elftal heeft.

"Frank de Boer, Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp praten veel met me, benadrukken dat ik elke dag het maximale uit mezelf moet halen en ik merk dat het op de trainingen steeds makkelijker wordt om bij het eerste aan te haken. Het is natuurlijk nóg een stapje hoger dan Jong Ajax. Maar ik voel dat ik er steeds meer aan wen."