Ajax-talent klopt op deur van De Boer: Hij maakt zelfs heel grote stappen

Ajax-talent klopt op deur van De Boer: "Hij maakt zelfs heel grote stappen"

25-11-2015 11:00
2

Frank de Boer heeft Donny van de Beek bij zijn selectie gehaald voor het cruciale Europa League-treffen met Celtic. Volgens de trainer van Ajax klopt de middenvelder nadrukkelijk op de deur.

"Uiteindelijk zal zijn kans komen. Dan moet hij hem grijpen", zegt De Boer in De Telegraaf. "Donny gaat heel goed. Je ziet vaker bij jonge jongens die bij de selectie komen, maar ook bij aankopen, dat ze richting de winterstop écht de stappen maken die nodig zijn. Ik vind dat Donny zelfs heel grote stappen maakt en daarom was hij er bij de trainingen al vaak bij."

De ontwikkeling van de achttienjarige Van de Beek ging volgens De Boer met vallen en opstaan. "De Jupiler League bleek toch wat anders dan de competitie van de A-junioren. Vaak kost het een half jaar om echt te wennen. Nu de tweede seizoenshelft nadert, zie je Donny steeds betere keuzes maken en fysiek sterker worden."

Van de Beek zat vorig seizoen tegen ADO Den Haag al eens bij de selectie, maar toen leidde dat niet tot een debuut. "Die knop kon ik makkelijk omzetten, want ik was zeventien jaar, eerstejaars A. Dus het was al heel wat dat ik in de selectie was opgenomen. Ik wist vanaf dat moment hoe mooi het was en greep het aan om nóg harder te werken."

Lees ook: Van de Beek voelt dat debuut dichtbij is