De Boer fel: Als hij zijn vak zo benadert, dan gaat hij de top niet halen

De Boer fel: "Als hij zijn vak zo benadert, dan gaat hij de top niet halen"

25-11-2015 09:38
13

In zijn vijf jaar als trainer van Ajax kwam Frank de Boer in aanvaring met Ricardo Kishna en Mounir El Hamdaoui. De oud-verdediger laakt in Voetbal International de mentaliteit van beide aanvallers.

"Ricardo is echt een supertalent", begint De Boer. "Maar ik vond niet dat hij er alles aan deed om een topspeler te worden. Hijzelf vond van wel. Dat was de kern van ons probleem. Ik hoop dat het kwartje alsnog valt. Dat zou voor het Nederlands elftal goed nieuws zijn. Maar als Ricardo bij Lazio zijn vak benadert zoals hij dat bij Ajax deed, dan gaat hij de top niet halen. Dat zou doodzonde zijn."

De eerste keuze van De Boer als hoofdtrainer was het passeren van El Hamdaoui, die tegen AC Milan op de bank moest beginnen en daar op zijn zachtst gezegd niet blij mee was. "Het karakter van Mounir kennende was het geen verrassing dat hij mijn keuze niet accepteerde. Zijn daaropvolgende gedrag heb ik aangegrepen om een statement naar mijn spelers te maken: niemand is groter dan de club."

"Bovendien stond mijn geloofwaardigheid als coach op het spel", aldus De Boer. "Ik moest direct en duidelijk laten zien dat ik geen stoorzenders accepteer in mijn selectie. Het is simpel: ik heb een probleem met iedere speler die geen goede wil toont. Dat is een belangrijk criterium voor mij. Ik probeer dergelijke jongens te raken en te stimuleren, zodat ze meegaan in de werkwijze bij Ajax. Het kan niet zo zijn dat je als trainer telkens spelers moet opwinden."