FC Groningen krijgt te maken met terreurbeveiliging: Voor hen het ergste

FC Groningen krijgt te maken met terreurbeveiliging: "Voor hen het ergste"

25-11-2015 10:20
1

FC Groningen speelt donderdagavond in het kader van de Europa League tegen Olympique Marseille. Bij de Franse topclub gelden extra veiligheidsmaatregelen, na de terreuraanslagen van vorige week in Parijs. 

"Helaas hoort dit bij de wereld waarin we momenteel leven", vertelt trainer Erwin van de Looi in De Telegraaf. De thuishaven van Marseille, het imposante Stade Velodrome, gaat door de extreme tereurbeveiliging meer lijken op een militaire vesting dan een voetbalstadion.

Vorige week werd al bekend dat Groningse fans niet welkom zijn vanwege veiligheidsredenen. "Voor hen vind ik het nog het ergste", zegt Van de Looi. "Zij die alles al hadden geboekt, kunnen niet eens afreizen omdat ze anders zelfs kunnen worden opgepakt."

Wedden

Meer odds

De oefenmeester weet dat de veiligheidsmaatregelen ook gevolgen hebben voor de voorbereiding op de wedstrijd. "Normaal gesproken maak je met de groep een stadswandeling op de wedstrijddag, maar er moet nu dus worden nagedacht of dat wel kan en onder welke omstandigheden. Maar angstig? Nee, dat is bij ons niet anders dan normaal."