De Boer kan onrust van zich af zetten: Geloof me, de spelers boeit dat niet

De Boer kan onrust van zich af zetten: "Geloof me, de spelers boeit dat niet"

25-11-2015 12:45
3

Ondanks de huidige chaos binnen Ajax, is Frank de Boer nog steeds positief gestemd. De oefenmeester van Ajax is dicht betrokken bij het ontslag van Wim Jonk, maar schaart zich achter de directie. De Boer snapt dat Jonk naar de deur verwezen is.

"Ik stap nog steeds iedere dag met veel plezier in de auto op weg naar de club, dus wat dat betreft zit het goed", vertelt De Boer in gesprek met Voetbal International. "Ik kan het vrij goed scheiden. Mijn prioriteit is presteren met het eerste elftal en veel van de onrust speelt zich af op directieniveau. Geloof me, de spelers boeit het niet wie er nou wel of niet met elkaar praat binnen de clubleiding."

"In die zin is het niet zo ingewikkeld om de onrust buiten de kleedkamer te houden. Maar het lukt ons goed de focus op presteren te houden", aldus De Boer, die begrip kan opbrengen voor het wegsturen van Jonk. "Als iemand besluit niet langer aan te schuiven bij het overleg, ontstaat er een probleem. Laat duidelijk zijn dat ik helemaal niks tegen Wim heb. Als we elkaar tegenkomen, is er normaal contact. Maar ik sta achter de beslissing van de directie in deze zaak."