De Boer maakte zelfde 'fout' als Jonk: Volgens mij heb ik dat bewezen

De Boer maakte zelfde 'fout' als Jonk: "Volgens mij heb ik dat bewezen"

25-11-2015 15:04
24

Frank de Boer acht zichzelf voor een deel verantwoordelijk voor de onrust binnen Ajax. De trainer van de Amsterdammers is naar eigen zeggen 'te weinig betrokken geweest' toen het escaleerde binnen de club. 

"In de periode dat het escaleerde, ben ik er weinig bij betrokken geweest", reageert De Boer in gesprek met Voetbal International op de vraag of hem iets te verwijten valt. "In het begin van de constructie met het technisch hart was ik er onderdeel van, samen met Dennis en Wim. Van wekelijks overleg was nog geen sprake. Eerder maandelijks. Toen later Marc bij Ajax kwam, is hij aan het technisch hart toegevoegd."

Dat Wim Jonk besloot om niet meer bij vergaderingen aan te schuiven, werd binnen de club niet geaccepteerd. Echter koos De Boer er ook voor om niet iedere vergadering bij te wonen. "Ik schoof alleen nog aan als er zaken werden besproken die rechtstreeks met het eerste elftal hadden te maken. Waarbij ik altijd al interesse heb gehad in de opleiding."

"Ik zie veel jeugdwedstrijden, omdat ik wil weten welke talenten op welke posities in aantocht zijn. En volgens mij heb ik bewezen die jongens kansen te geven."