De Boer verdedigt 'miskoop': Ben nog steeds blij dat hij naar Ajax is gekomen

De Boer verdedigt 'miskoop': "Ben nog steeds blij dat hij naar Ajax is gekomen"

25-11-2015 18:40
13

De laatste jaren is er de nodige kritiek geuit op het aankoopbeleid van Ajax. Vaak worden de pijlen daarbij gericht op directeur spelersbeleid Marc Overmars. Frank de Boer voelt zich echter minstens zo verantwoordelijk voor alle (mislukte) transfer van de Amsterdamse topclub. 

"Of het nou om Lenin Duarte gaat of Nemanja Gudelj of Daley Sinkgraven of Mike van der Hoorn of Niki Zimling. We discussiëren over het type speler dat we missen en er komt een lijst met spelers op tafel. Dennis Bergkamp is daar ook bij en dat was Wim Jonk ook tot hij besloot niet meer aan te schuiven", steekt De Boer van wal in een interview met Voetbal International. 

"Uiteindelijk is Marc degene die vanuit zijn directiefunctie tot actie overgaat. Neem Van der Hoorn als voorbeeld. Ik ben nog steeds blij dat Mike naar Ajax is gekomen. Alleen: Joël Veltman doet het beter op die positie. Aankopen krijgen bij ons geen voorkeursbehandeling. We hebben een brede selectie nodig en de beste speelt", gaat de oefenmeester verder. 

"Kijk, we hebben een jonge basisploeg. Als die jongens wegvallen, kun je moeilijk nóg jongere spelers op hun plek neerzetten. Dan wordt het wel héél broos allemaal. Mensen vergeten vaak dat doorgebroken talenten niet zomaar eventjes veertig wedstrijden per seizoen op het hoogste niveau kunnen spelen. Bij aankopen kijken we of iemand een versterking voor de selectie kan zijn. En dan vechten ze het daarna met hun concurrenten uit", besluit De Boer.