De Boer ontvouwt strijdplan: Fantastisch. Als kleine jongen droom je ervan

De Boer ontvouwt strijdplan: "Fantastisch. Als kleine jongen droom je ervan"

25-11-2015 21:49
1

Ajax gaat donderdagavond, wanneer in Glasgow de Europa League-ontmoeting met Celtic op het programma staat, op de aanval spelen. Althans, dat is de intentie van Frank de Boer. 

"Beide ploegen moeten winnen. We gooien niet de deur voor ze open, maar omdat wij moeten winnen gaan we wel aanvallen", vertelde de Ajax-trainer woensdagavond tijdens een persconferentie. "We zijn natuurlijk niet gek, we hebben respect voor Celtic. Het belangrijkste is dat we zeer compact en met vertrouwen gaan spelen."

De Boer kijkt vooral uit naar de geweldige sfeer in het imposante stadion van Celtic. "Het is hier altijd fantastisch. Als kleine jongen droom je ervan om later in dit soort stadions te mogen spelen. Hopelijk wordt het donderdag een mooie ervaring voor mijn spelers. De spelers van Celtic zijn het allemaal gewend, die van mij niet."

Opvallend feitje: De Boer zal donderdagavond níet langs het veld worden geïnterviewd door de verslaggevers van onder meer RTL7. De UEFA heeft dit verboden. Gevreesd wordt voor agressieve reacties van de Celtic-fans, aangezien De Boer een verleden heeft bij aartsrivaal Glasgow Rangers.