Smetje op mooie avond in Manchester: Hij had wat last van zijn hamstring

Smetje op mooie avond in Manchester: "Hij had wat last van zijn hamstring"

25-11-2015 23:21

PSV moet thuis winnen van CSKA Moskou om te overwinteren in de Champions League. Dat is mede te danken aan het punt dat PSV pakte op Old Trafford woensdagavond. 

"Soms kan een punt als een overwinning worden gezien", vertelde Phillip Cocu na afloop van de remise op Old Trafford aan SBS6. "Het was een wedstrijd die alle kanten op ging. Wij hebben ons geweldig gemanifesteerd. Je weet dat je een paar mogelijkheden krijgt hier, wij hebben ze niet verzilverd. Zij ook niet, dus ik denk dat het een terechte uitslag is. We zijn blij met een punt, gezien het resultaat in de groep. Zo houden we uitzicht op de volgende ronde."

PSV had misschien wel kunnen winnen. "Zeker in de tweede helft kwamen er ruimtes. Zij hadden de oplossing niet meer. Wij konden de bal veroveren, hadden zo veel ruimte. Aan het einde zijn de krachten misschien een beetje weg, dan kan je die laatste actie net niet maken. We moeten ook realistisch zijn, we hebben zelf kansen gecreëerd. We zijn tevreden met een punt."

Jorrit Hendrix werd in de tweede helft vervangen door Nicolas Isimat-Mirin. "Ik liet Isi meteen na rust al warmlopen. Hendrix had wat last van zijn hamstring, mede doordat Wayne Rooney zo diep speelde. Ik dacht bij een wissel al dat ik er een verdediger bij ging zetten. Zo speel je 5-3-2 en kun je ook wat makkelijker doorschuiven."

"De eerste twintig minuten spelen zij goed, later moeten ze zoeken naar oplossingen. Die kunnen ze niet of nauwelijk vinden. Daarom kan ik ook een compliment richting mijn team maken. Ze zijn tot het gaatje gegaan en hebben een mooi resultaat behaald. Een punt pakken op Old Trafford smaakt best lekker. We hebben een belangrijk punt gepakt. We hebben nog één duel te gaan, die moeten we winnen", doelt Cocu op PSV - CSKA Moskou, dat op 8 december wordt gespeeld.