'FC Twente is verlost van wurgcontract met Doyen: club koopt deal af'

'FC Twente is verlost van wurgcontract met Doyen: club koopt deal af'

26-11-2015 07:03
20

FC Twente is verlost van Doyen Sports. Volgens Tubantia heeft de club het contract met de investeringsmaatschappij afgekocht.

FC Twente heeft geen financiële verplichting meer aan Doyen. De overeenkomst met de maatschappij kwam deze week in het gedrang nadat de details werden gelekt. Daaruit bleek dat Doyen het transferbeleid van FC Twente in de greep had door wurgconstructies, met onder meer een boetesysteem als de club spelers niet op tijd zou verkopen of een bod zou weigeren.

Dergelijke inmenging is verboden en dus dreigt voor FC Twente een zware straf. Punten in mindering, een transferverbod en zelfs gedwongen degradatie behoren tot de mogelijkheden. Volgens Doyen is een deel van de gelekte documenten vals. FC Twente sprak van 'de moeilijkste fase in ons vijftigjarig bestaan' en hoopt de weg naar een gezonde toekomst nu met het afkopen van het Doyen-contract in te zetten. De club beraadt zich ondertussen tot het nemen van juridische stappen tegen ex-voorzitter Joop Munsterman en de inmiddels opgestapte Aldo van der Laan, die beiden op eigen houtje lijken te hebben geopereerd.