'Ajax met gelegenheidsmiddenveld in Schotland: aanvaller een linie teruggehaald'

'Ajax met gelegenheidsmiddenveld in Schotland: aanvaller een linie teruggehaald'

26-11-2015 07:19
13

Ajax-trainer Frank de Boer moet noodgedwongen een andere invulling aan zijn middenveld geven voor het duel met Celtic van donderdagavond. De coach is volgens het Algemeen Dagblad van plan om Lasse Schöne terug naar de middenlinie te zetten.

De Deen, die dit seizoen vaak als invaller in actie komt, heeft de laatste jaren steeds meer een rol als vleugelaanvaller aangenomen. Nu zou Schöne het weer eens als middenvelder mogen proberen. Zijn inzetbaarheid op als rechtermiddenvelder is nodig vanwege de blessures van Riechedly Bazoer, Thulani Serero en Daley Sinkgraven.

Ajax moet op bezoek bij Celtic winnen om kans te blijven maken op een rol in Europa na de winter. Naast Schöne nemen Davy Klaassen en Nemanja Gudelj plaats op het middenveld. Viktor Fischer, Arek Milik en Amin Younes vormen de voorhoede bij afwezigheid van Anwar El Ghazi.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Jasper Cillessen; Kenny Tete, Joël Veltman, Jaïro Riedewald, Mitchell Dijks; Lasse Schöne, Davy Klaassen, Nemanja Gudelj; Viktor Fischer, Arek Milik, Amin Younes