PSV sprak met Doyen over Maher-deal: Voorwaarden kwamen niet overeen

PSV sprak met Doyen over Maher-deal: "Voorwaarden kwamen niet overeen"

26-11-2015 07:31
4

PSV heeft net als FC Twente met Doyen Sports gesproken over een samenwerking. Waar de Tukkers met de investeringsmaatschappij in zee gingen en daar nu de gevolgen van ondervinden, had PSV er geen goed gevoel bij.

PSV zag na de verkennende gesprekken van twee jaar geleden geen reden om een deal met Doyen te sluiten. De club was financieel gezond en zag volgens het Algemeen Dagblad geen meerwaarde in de investeringsmaatschappij, ook al had Doyen goede spelers naar Eindhoven kunnen halen.

"We hadden er niet het goede gevoel bij", zegt toenmalig algemeen directeur Tiny Sanders in het ochtendblad. "De voorwaarden die ze stelden, kwamen niet overeen met de voorwaarden waaronder wij een deal wilden sluiten. PSV wilde baas in eigen huis blijven en dat is ook zo gebleven. Doyen was de meest geïnteresseerde investeerder, maar we hebben toen met meer partijen gesproken."

Doyen benaderde PSV omtrent de transfer van Adam Maher. De club zou vijftig procent van diens transferrechten afstaan voor een miljoenenenbedrag. Daar wilde Sanders echter niet aan.

FC Twente zou inmiddels het contract met Doyen hebben afgekocht. De club zit flink in de penarie door het uitgelekte document van de overeenkomst.