Over een paar maanden is hij zonder twijfel de beste linksback van de Eredivisie

"Over een paar maanden is hij zonder twijfel de beste linksback van de Eredivisie"

26-11-2015 09:03
6

AZ heeft met het aantrekken van Rajko Brezancic goud in huis gehaald. Dat denkt Dejan Curovic, de Serviër die in de Eredivisie als spits speelde voor FC Groningen en Vitesse.

Donderdag speelt AZ in de Europa League tegen Partizan Belgrado en Curovic verwacht dat Brezancic dan weer een van de uitblinkers gaat worden. "Over een paar maanden is hij zonder enige twijfel de beste linksback van de Eredivisie", zegt de oud-speler over de 26-jarige linksback van de Alkmaarders in De Telegraaf.

Curovic denkt dat zijn landgenoot nog wel een kleine aanpassing aan Nederland nodig heeft. "Nu moet Rajko nog ingetogen spelen. In Servië speelde hij 70 procent van de tijd op de helft van de tegenstander. Jullie hebben nog geen kennis gemaakt met zijn fantastische trap. Ook bij vrije trappen en corners heeft hij daarmee grote kwaliteiten. En als het gaat lopen bij AZ zul je zien dat hij onvermoeibaar is. Hij speelt zó drie duels achter elkaar. Geen probleem."

Een snelle rentree in de Servische nationale ploeg ligt voor Brezancic in het verschiet. "Aleksandar Kolarov van Manchester City speelt in het Servisch elftal linksback, maar als Rajko er hier weer in staat, komt hij terug bij de nationale ploeg."