Schuldige aangewezen na PSV-remise: Hoog tijd dat hij naar zichzelf kijkt

Schuldige aangewezen na PSV-remise: "Hoog tijd dat hij naar zichzelf kijkt"

26-11-2015 09:32
7

Wayne Rooney was na het 0-0 gelijkspel van Manchester United in de Champions League tegen PSV de gebeten hond. Clubicoon Roy Keane haalde in gesprek met ITV verwoestend uit naar de aanvaller.

"Wayne had de kar moeten trekken als aanvoerder, maar hij is net zo schuldig als alle anderen", zei Keane. "Hij oogde niet scherp en lijkt fysiek niet in vorm. Het wordt hoog tijd dat dat hij eens goed naar zichzelf kijkt."

"Zijn status en cijfers bij Manchester United zijn echt fantastisch: hij kan briljante statistieken overleggen. Maar als aanvoerder van deze club moet hij veel meer verantwoordelijkheid dragen en veel meer doen."

Keane vond dat Rooney ook op zijn gedrag buiten het veld moet letten. Vorige week gaf de Engelsman voor een worstelwedstrijd een worstelaar een tik. "Ik denk dan altijd: wat ben je aan het doen buiten de lijnen? Waarom raakt Wayne betrokken bij dat soort nonsens? Het helpt hem niet."

De oud-middenvelder vond dat naast Rooney ook alle andere Manchester United-spelers te gemakzuchtig waren. "Er hing vanavond een beetje vreemde sfeer op Old Trafford. Iedereen miste scherpte. Het leek wel of het idee was: het zal wel vanzelf gaan in plaats van: we laten het vanavond gebeuren."