Ajax-fans hebben 'geen schijn van kans': En dat geeft Celtic een boost

Ajax-fans hebben 'geen schijn van kans': "En dat geeft Celtic een boost"

26-11-2015 09:50
4

Ajax moet donderdag op bezoek bij Celtic winnen om Europese overwintering binnen bereik te houden. Regi Blinker, oud-speler van Feyenoord én Celtic, verwacht een moeilijk avondje voor de Amsterdammers.

"Ook al heeft Celtic kwalitatief niet meer zo'n goede ploeg", zegt Blinker tegen De Telegraaf. "Celtic Park is een voetbaltempel, waarin de mensen zó met de ploeg meeleven dat Celtic altijd alles geeft. De uitsupporters hebben, ook al zijn ze zoals nu met 2400 man, geen schijn van kans om zich te laten horen. En dat geeft de Celtic-spelers een boost. Op basis van de werklust en hun ervaring zijn zij favoriet"

Blinker, tussen 1997 en 2000 actief bij Celtic, hoopt stiekem op een Ajax-zege in Schotland. "Het is zeker niet het allerbeste Celtic van de afgelopen jaren, terwijl daar normaal gesproken al niet de absolute top speelt. Daar is de competitie niet goed genoeg voor. Virgil van Dijk was het niveau ontstegen, ging naar de Premier League en dat is meteen een enorme aderlating. Als Ajax erin slaagt om uit de duels te blijven, het echte Ajax-spelletje speelt, dan zal, en dat hoop ik ook, het echte voetbal winnen."