'Lelijke eendje-scenario' dreigt voor FC Groningen: We zullen moeten vechten

'Lelijke eendje-scenario' dreigt voor FC Groningen: "We zullen moeten vechten"

26-11-2015 10:16
3

FC Groningen is al uitgeschakeld in de Europa League, maar hoopt in de resterende wedstrijden nog een mooi resultaat neer te zetten. Te beginnen in Marseille, waar de Groningers donderdagavond Olympique Marseille treffen. 

"Eindigen met maar één puntje in de poule... Nee, je wilt niet het lelijke eendje zijn", vertelt Hans Hateboer. De rechtsback toont zich strijdbaar voor het treffen met de Franse topclub. "We moeten een resultaat halen om de club op de kaart te zetten. We zullen moeten vechten met elkaar", aldus de jeugdinternational.

"Ik merk ook dat mijn teamgenoten er zo over denken. Iedereen heeft er zin in. Er waren felle tackles op de training, er is hard getraind", vertelt Hateboer aan RTV Noord. De Groningers treffen met Marseille de nummer drie uit Poule F, met zes punten. De Fransen hebben de punten donderdagavond hard nodig om overwintering in Europa veilig te stellen. "Zij moeten resultaat halen, dus het is voor hen alles of niets", concludeert Hateboer.

Voor FC Groningen zal het hoe dan ook een bijzondere ervaring worden in het Stade Velodrome, het imposante stadion van Olympique. Normaliter zitten er 60.000 mensen in het stadion, donderdagavond zullen er waarschijnlijk maar zo'n 10.000 toeschouwers zijn. "Dan zal het misschien niet zo'n heksenketel zijn", aldus Hateboer, die er het voordeel van inziet.