Verrast met snelle Eredivisie-aanpassing: Niveau ligt immers hoger dan daar

Verrast met snelle Eredivisie-aanpassing: "Niveau ligt immers hoger dan daar"

26-11-2015 10:00
2

FC Groningen gaat donderdag op bezoek bij Olympique Marseille zonder de aanwezigheid van de eigen fans. Een rare gewaarwording, vindt middenvelder Simon Tibbling.

De Groningse fans zijn in Marseille niet welkom vanwege de terreurdreiging in Frankrijk. Rond de wedstrijd zijn verscherpte veiligheidsmaatregelen van kracht. "Het is een apart idee dat wij in het land voetballen waar zo kort geleden een tragedie plaats had. De aanslagen in Parijs houden de gehele wereld bezig", zegt Tibbling tegen het Algemeen Dagblad.

"Het is zowel voor ons als onze supporters erg jammer dat zij niet naar Marseille mogen. We moeten echter vertrouwen op de Franse autoriteiten, de regels die ze ons opleggen navolgen en hun besluiten respecteren. Dat is het enige wat we kunnen doen", aldus de Zweed, die ondanks het feit dat Groningen al is uitgeschakeld persoonlijk toch van een mooi Europees seizoen spreekt.

"Dit is het mooiste jaar uit mijn carrière. Met Groningen heb ik de beker gewonnen en met Jong Zweden werd ik kampioen op het EK onder 21. En nu speel ik in de Europa League. Dat had ik een jaar geleden nooit verwacht."

Sinds zijn komst van Djurgardens afgelopen winter bevalt het de 21-jarige Tibbling zeer goed in de Eredivisie. "Ik hield rekening met een aanpassingsperiode. Het niveau ligt hier immers hoger dan in Zweden. Tot mijn verbazing kreeg ik direct een basisplaats. En eigenlijk gebeurde hetzelfde bij Jong Zweden. Ik was al blij dat ik bij de selectie zat, maar met veel speelminuten en twee doelpunten droeg ik bij aan het kampioenschap."