Nieuwe documenten lekken uit: FC Twente betaalt 3,3 miljoen aan Doyen

Nieuwe documenten lekken uit: FC Twente betaalt 3,3 miljoen aan Doyen

26-11-2015 10:30
30

FC Twente is onder het contract met Doyen Sports Investment uitgekomen, maar heeft daar een flinke prijs voor moeten betalen. Dat blijkt uit nieuwe gelekte documenten, die in handen zijn gekomen van Footballleaks.

De Tukkers hebben 3,3 miljoen euro moeten betalen om de verbintenis met Doyen te verscheuren. FC Twente betaalt het bedrag in drie termijnen terug, telkens 1,1 miljoen euro. De eerste transactie vindt volgens de overeenkomst op 31 december 2015 plaats. Op 7 juli 2016 en 31 januari 2017 wordt het restant van het bedrag voldaan.

Dat betekent dat FC Twente, dat het financieel al zeer lastig heeft, een flinke prijs heeft moeten betalen om de deal met Doyen te cancelen. TC/Tubantia meldde eerder al dat het contract verscheurd was, maar de hoogte van de afkoopsom was toen nog niet bekend.

De overeenkomst met de maatschappij kwam deze week in het gedrang nadat de details werden gelekt. Daaruit bleek dat Doyen het transferbeleid van FC Twente in de greep had door wurgconstructies, met onder meer een boetesysteem als de club spelers niet op tijd zou verkopen of een bod zou weigeren. Dergelijke inmenging is verboden en dus dreigt voor FC Twente een zware straf.

Bekijk hier het nieuwe gelekte contract