ADO-goalie speelde slechts 96 duels in 11 jaar: De tijd is vliegensvlug gegaan

ADO-goalie speelde slechts 96 duels in 11 jaar: "De tijd is vliegensvlug gegaan"

26-11-2015 11:40
3

Robert Zwinkels staat al elf jaar onder contract bij ADO Den Haag. De reservedoelman is gelukkig in de Hofstad, ondanks het feit dat hij pas 96 competitieduels speelde in die elf seizoenen.

"De tijd is vliegensvlug gegaan", vertelt Zwinkels aan Voetbal International. "Het aantal wedstrijden dat ik gespeeld heb, is vanwege blessures en de concurrentie met andere spelers beperkt gebleven. Ik ben de club ook dankbaar dat ik in tijden van blessures echt de tijd kreeg om te herstellen en het zo allemaal mee heb kunnen maken."

Zwinkels maakte in die elf jaar veel mee in Den Haag: promotie, degradatie én Europees voetbal. Hij heeft zich nooit verveeld. "ADO bleek voor mij altijd de juiste keuze. Er gebeurt altijd wel wat bij de club. Op bestuurlijk vlak en op het veld. De laatste vijf jaar vervul ik de reserverol, maar ik heb nog steeds de prikkel om beter te worden."

Ondanks de rol van bankzitter geniet Zwinkels steeds meer van het voetbal. "Ik besef dat het op een gegeven moment ophoudt. Daarom geniet ik met volle teugen van de trainingen. Op wedstrijddagen ben ik veel met het collectief bezig." De doelman is nu 32 jaar en beschikt over een aflopend contract. Zwinkels hoopt zijn loopbaan bij ADO af te sluiten. "De club heeft me altijd gesteund. Blijkbaar heb ik toch iets goeds gedaan.''