Huntelaar over Van Persie: Daarvoor hebben wij nooit goed met elkaar geklikt

Huntelaar over Van Persie: "Daarvoor hebben wij nooit goed met elkaar geklikt"

26-11-2015 13:40
2

Over de moeizame relatie tussen Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie is in de afgelopen jaren het nodige gezegd en geschreven. De 32-jarige aanvaller van Schalke 04 erkent in gesprek met 90 Minutes dat hij in het verleden nooit echt een sterke band had met zijn collega. 

"Voor die tijd hebben wij eigenlijk nooit goed met elkaar geklikt. Vanuit de jeugd heb je toch een bepaald beeld van iemand en nu je ouder bent, is dat gewoon anders. Iedereen is veranderd en wijzer geworden. Je weet inmiddels hoe dingen werken. Je hebt altijd wel mensen met wie je wat meer omgaat en wat minder", aldus Huntelaar. 

"Het werkt wel verhelderend als je wat meer met elkaar communiceert, dat helpt enorm", vervolgt hij. "Dat heb ik ook gezegd na de wedstrijd tegen Letland-thuis. Wat mij betreft is dat zeker goed geweest. Ik denk dat het ook de verdienste is geweest van Guus Hiddink. Je focust je in eerste instantie op prestaties. Je zit aan tafel met mensen met wie je een klik hebt, zo'n groepsproces loopt gewoon zo, daar maak je niet echt keuzes in."

"Van Persie is voor mij wat onpeilbaar, waarschijnlijk ben ik ook voor hem wat onpeilbaar. Qua karakter zijn we misschien een beetje hetzelfde. We zijn niet zoveel dagen na elkaar geboren, dus misschien zit daar wel iets in", besluit de spits.