Fraser goochelt met routinier: Moet nu vijf tot zes kilometer meer lopen

Fraser goochelt met routinier: "Moet nu vijf tot zes kilometer meer lopen"

26-11-2015 14:23

Timothy Derijck leek uit de gratie te zijn geraakt bij ADO Den Haag, maar inmiddels heeft de routinier weer een basisplaats te pakken in de Hofstad. Verrassend genoeg als middenvelder en dus niet als verdediger. Die plek bevalt Derijck echter goed.

"Het is in het begin wennen. Hoe meer wedstrijden je op die positie speelt, hoe meer je er ook aan werkt", legt hij uit in Haaglanden Voetbal. De Belg heeft weinig moeite met zijn nieuwe positie. "Het valt voetballend allemaal wel mee, alleen je moet wat spelen met de ruimtes die je krijgt, plus je moet misschien vijf tot zes kilometer meer lopen dan dat ik gewend ben en dat is eigenlijk zo’n beetje het verschil. Maar daar heb ik nooit over geklaagd, ik ben er nu wel happy mee omdat je nu meer in het spel betrokken wordt."

Na een lange periode op de bank speelt Derijck dus weer. En dat doet hem vanzelfsprekend goed. "Er zijn een paar momenten geweest dat het minder ging en je een paar tegenslagen hebt gehad. Daar moet je dan uit zien te komen en gelukkig is dat nu goed gelukt."