Italianen lachen Nederlands Lazio-viertal uit: Teamgenoten vinden het maar gek

Italianen lachen Nederlands Lazio-viertal uit: "Teamgenoten vinden het maar gek"

26-11-2015 14:08
1

Wesley Hoedt bevindt zich in bijzonder gezelschap bij SS Lazio. De Nederlandse verdediger speelt in Roma samen met liefst drie landgenoten: Ricardo Kishna, Edson Braafheid en Stefan de Vrij. Met laatstgenoemde moet Hoedt (21) strijden om een plek in het centrum van de defensie. 

"Stefan is een geweldige speler, een goed mens en een goed persoon. Toch is hij ook een concurrent. Ik kan net als hij rechts centraal achterin spelen. Stefan voetbalt al een jaar in Italië, heeft een WK gespeeld en veel meer wedstrijden achter zijn naam staan. Hij is verder en helpt me waar hij kan. Dan doen wij Nederlanders sowieso wel", vertelt de voormalig AZ-speler aan Voetbal International. 

"Het is toch bijzonder dat we hier met z’n vieren spelen, al lopen we de deur niet bij elkaar plat. Stefan, Edson Braafheid en ik spreken Italiaans, Ricardo Kishna is het aan het leren. We zijn dus geen aparte groep binnen het elftal. Wel is het fijn soms even Nederlands te kunnen praten. Onze Italiaanse teamgenoten maken daar wel grappen over. Ze vinden het maar gek, die Hollanders met hun g", besluit Hoedt.