Degradatiespook dwaalt rond bij kraker in krochten Eredivisie: Vergis je niet

Degradatiespook dwaalt rond bij kraker in krochten Eredivisie: "Vergis je niet"

26-11-2015 15:09
1

SC Cambuur en De Graafschap komen elkaar vrijdag tegen in een bijzonder spannend degradatieduel. De promovendus De Graafschap staat er belabberd voor met twee punten, maar ook Cambuur moet vrezen voor het degradatiespook. Henk de Jong en Jan Vreman, de trainers van de clubs, kijken vooruit.

"Vergis je niet, De Graafschap is een lastige tegenstander. Ze spelen heel opportunistisch vanuit een 4-4-2-systeem, dat is lastig te bespelen. We zullen ook heel alert moeten zijn in de omschakeling, want daar zijn ze sterk in", stelt De Jong in zijn voorbeschouwing op de clubsite van Cambuur. Is dit de 'wedstrijd van het jaar'? "Dat gaat me allemaal te ver, maar het moge duidelijk zijn dat dit voor beide ploegen een hele belangrijke pot is. In deze wedstrijd maakt het ook niet uit hoe goed en mooi we voetballen, we moeten vol gas geven en met strijd en passie de drie punten pakken."

"De wedstrijd was twee dagen van tevoren al uitverkocht en dat zegt alles over onze supporters. Ze weten dat we het moeilijk hebben en dat ze het verschil kunnen maken. Ik weet zeker dat het vrijdagavond gaat spoken in ons stadion", aldus de Cambuur-trainer. Ook het uitvak is uitverkocht, liefst 400 Superboeren reizen naar Leeuwarden. "We moeten echt willen winnen bij Cambuur om de aansluiting te pakken. In de voorbije wedstrijden kregen we de zege elke keer niet te pakken, maar je denkt dat-ie steeds dichterbij komt. Het wordt hoe dan ook een zware wedstrijd", aldus Vreman.

"We moeten er ook niet vanuit gaan dat we daar zomaar winnen, al hebben zij het qua resultaten ook niet goed gedaan. Of er extra spanning op zit? Het is niet heel anders, maar af en toe zaten wij er als trainers wel kort op bij de training om de spelers scherp te houden", besloot de oefenmeester van De Graafschap.