Update: 'oud-scheidsrechter Jol nog twee weken vast op verdenking van geweld'

Update: 'oud-scheidsrechter Jol nog twee weken vast op verdenking van geweld'

27-11-2015 17:03
22

Voormalig scheidsrechter Dick Jol is in opspraak geraakt vanwege het feit dat hij verdacht wordt van mishandeling van een twintigjarige vrouw. Daarvoor is de ex-arbiter ook gearresteerd door de politie.

Tegenover Omroep West verklaren diverse buurtbewoners dat Jol de vrouw 'met een staaf in haar buik heeft geslagen'. "Jol was woensdagmiddag rond half een zijn auto aan het inruimen, toen een jong stel op hun scooter op hoge snelheid over de stoep reed. Jol schrok van de scooter en sprak het duo aan. Vervolgens zou hij de jonge vrouw die achterop de scooter zat, met een ijzeren staaf in haar buik hebben gestoken", stelt een getuige.

De oud-topscheidsrechter kwam 'agressief en opgefokt' over op een bouwvakker die aan de overkant aan het werk was. Jol zou hebben gezwaaid met 'een metaalachtige staaf van ongeveer 1,50 meter lang'. "Ik dacht: die vent is gek", vervolgde de andere getuige. Daarna schoten de omstanders te hulp. Op de buik van de vrouw was volgens een buurtbewoner een rode vlek te zien. Het is onduidelijk hoe het nu met haar gaat. Na afloop van het incident is ze behandeld door ambulancebroeders, zo meldt de omroep, die nog geen contact met Jol kreeg voor zijn kant van het verhaal.

Update: Omroep West weet te melden dat Jol nog veertien dagen blijft vastzitten. De rechter-commissaris vindt dat er voldoende verdenking is voor het plegen van 'geweldshandelingen'. De oud-scheidsrechter mist door de hechtenis zaterdag het verjaardagsfeest van zijn dochtertje, zo weet een buurvrouw aan de regionale omroep te vertellen.