Ajax verloor jeugdige aanvaller mede door Bergkamp aan Arsenal: Daar begon het

Ajax verloor jeugdige aanvaller mede door Bergkamp aan Arsenal: "Daar begon het"

26-11-2015 17:44
2

Donyell Malen vertrok afgelopen zomer bij Ajax om aan de slag te gaan bij Arsenal. Daar doet hij het prima, ook al is een debuut in het eerste nog ver weg. De zestienjarige aanvaller heeft naar eigen zeggen mede door Dennis Bergkamp voor Arsenal gekozen.

"Toen ik hoorde dat Arsenal geïnteresseerd in me was, voelde ik me erg trots. Arsenal is een club die altijd mijn aandacht heeft getrokken. Vanwege twee redenen: Dennis Bergkamp en Thierry Henry. Dennis was mijn trainer bij Ajax onder-10. Hij speelde bij Arsenal voordat ik geboren werd en toen ik nog heel, heel jong was. Maar ik heb de tijd genomen om veel van zijn wedstrijden bij Arsenal te bekijken", aldus Malen op de clubsite van The Gunners.

"Bergkamp is een stille man, maar ik heb veel van hem geleerd. Hij heeft me geleerd dat ik altijd scherp moet zijn, het spel moet lezen en verdedigers moet afschudden. Dat heeft grote indruk op me gemaakt en daar begon ook de associatie met Arsenal. Henry is één van mijn idolen. Sommige mensen zeggen dat we een soortgelijke speelstijl hebben. Dat zie ik als een zeer groot compliment. Maar ik kan daar niet over meepraten", aldus Malen.