FC Groningen incasseert late tegentreffer en lijdt nederlaag in Frans spookstadion

FC Groningen incasseert late tegentreffer en lijdt nederlaag in Frans spookstadion

26-11-2015 22:55
4

In eigen huis werd FC Groningen nog van de mat getikt door Olympique Marseille (0-3), donderdagavond verging het de eredivisionist het een stuk beter tegen de Fransen, maar vlak voor tijd werd er alsnog verloren: 2-1. Marseille maakt nog kans op de volgende ronde, Groningen was al uitgeschakeld. 

Groningen - zonder de steun van de eigen supporters - speelde een slappe eerste helft. Hoewel Erwin van de Looi had aangekondigd dat zijn elftal de beuk erin zou gaan gooien in een angstvallig leeg Stade Vélodrome, viel daar weinig van te merken. Een fout van Sergio Padt leidde uiteindelijk de 1-0 in. De goalie slaagde er niet in om een schot van Michy Batshuayi goed te verwerken. Georges-Kévin N'Koudou was er vervolgens als de kippen bij om af te werken.

Na de pauze gaf Groningen iets meer thuis. Dat leidde zowaar tot de gelijkmaker. Na een corner kwam de bal voor de voeten van aanvoerder Hedwiges Maduro. Die twijfelde geen moment en prikte van dichtbij binnen: 1-1. Jesper Drost miste nog een behoorlijke kans en het duel leek af te stevenen op een remise, maar vlak voor het laatste fluitsignaal was het uitblinker Batshuayi die L'OM de zege bezorgde. Voor Groningen rest begin december nog het thuisduel met Sporting Braga. 

Andere uitslag in Groep F
Sporting Braga - Slovan Liberec 2-1