Klaassen vol lof over jonge collega: Het is wel een beetje een mannetje

Klaassen vol lof over jonge collega: "Het is wel een beetje een mannetje"

26-11-2015 23:25
10

Ajax heeft op bezoek bij Celtic een late overwinning over de streep getrokken. De Amsterdammers dankten debutant Vaclav Cerny en mogen nog een klein beetje hopen op Europese overwintering. Davy Klaassen sprak na afloop van een lekkere overwinning. 

"Het is al lang geleden dat we zo'n potje hebben gewonnen. Dus dit is wel mooi. We moesten winnen, dat wisten we ook. Het is lekker dat dat ook gebeurt." Invaller Cerny maakte vlak voor tijd de winnende. "Het is wel een beetje een mannetje, een leuke gozer. Hij doet gewoon zijn ding en maakt leuke acties. Hij is ook wel redelijk rustig."

"In de tweede helft ging het spel heen en weer", vervolgde de middenvelder voor de camera van FOX Sports. "Zij hadden een paar hele goede kansen, die kansen van ons waren iets minder groot. Na die 1-2 krijgen wij hele grote kansen, maar we zijn blij met de zege. We moesten wel, gingen ook één-op-één spelen. Dan weet je dat je ruimtes weg gaat geven, dan moet je ook wat geluk hebben."

Ajax moet nu begin december zelf winnen van Molde FK én daarbij hopen dat Celtic in Turkije drie punten pakt tegen Fenerbahçe. Bij elk ander scenario zijn de Amsterdammers uitgeschakeld. "Ja, het gaat heel moeilijk worden. We moeten zorgen dat we zelf winnen, dan zien we het wel. Het wordt heel lastig."