Fenerbahçe verpest feestje van Ajax: Die kans is klein, laat dat duidelijk zijn

Fenerbahçe verpest feestje van Ajax: "Die kans is klein, laat dat duidelijk zijn"

26-11-2015 23:41
9

Als Ajax wil overwinteren in de UEFA Europa League, moet het zelf over twee weken winnen van Molde FK. Bovendien zijn de Amsterdammers afhankelijk van Celtic. Boeken de Schotten géén zege in Turkije op Fenenbahçe, dan is het Europese avontuur voorbij. Dat is het gevolg van de 2-0 zege van Fener in Noorwegen. Frank de Boer weet dat het al met al een moeilijk verhaal wordt voor Ajax. 

"We hadden op het kunstgras in Molde, ook met de omstandigheden, gehoopt dat zij drie punten zouden verliezen. Fenerbahçe heeft die drie punten verrassend gepakt, dan zie je ook dat zij op dit moment steeds beter in hun spel komen. Ze hebben gewoon hele goede spelers", aldus de Ajax-trainer voor de camera van FOX Sports

"Het is te hopen dat Celtic hun plicht doet in ieder geval, dat ze weerstand geven. En natuurlijk stiekem de overwinning wegkapen. Die kans is heel klein, laat dat duidelijk zijn", aldus De Boer. "Maar ja, zolang die kans er is, gaan we er voor. Wij moeten eerst zorgen dat we zelf van Molde winnen, dat is al lastig zat. Dat hebben ze bewezen in alle uitwedstrijden, dat ze goed kunnen counteren. Wij moeten ervoor zorgen dat we gewoon drie punten pakken. "