Van de Looi teleurgesteld in spelers: Wedstrijd van vandaag is kenmerkend

Van de Looi teleurgesteld in spelers: "Wedstrijd van vandaag is kenmerkend"

26-11-2015 23:55
5

FC Groningen-trainer Erwin van de Looi wil de Europese campagne graag goed afsluiten, maar daar kwam donderdagavond in een angstvallig leeg Stadé Velodrome vooralsnog weinig van terecht. Olympique Marseille boekte een terechte zege op de eredivisionist: 2-1. 

Van de Looi vond zijn elftal niet goed voor de dag komen in Zuid-Frankrijk. "In de rust heb ik gezegd dat we moesten gaan voetballen. Er lag genoeg ruimte voor. Dat hadden we van tevoren al gezegd, maar ik vond dat we in de eerste helft te angstig waren. De tweede helft ging dat een stuk beter. Het heeft ook te maken met de tegenstander, hoor. Dat is een aardige ploeg. Je speelt hier niet tegen Bal op 't Dak. En het is ook Europa League-voetbal, er zat wat spanning op bij sommige spelers merkte ik."

Of Van de Looi trots is op de prestatie van zijn elftal na rust? "Nou, niet echt. Ik vind dat wij, als je zo kunt voetballen, dan moet je dat de hele wedstrijd laten zien. De wedstrijd van vandaag is eigenlijk een beetje kenmerkend voor onze vijf Europa League-wedstrijden. Ook vandaag is het net niet. En of het onnodig was... Het heeft misschien ook wel met kwaliteit te maken."