Nederlandse kranten alleen lovend over Ajax-wonderkind: 'Schots dramavoetbal'

Nederlandse kranten alleen lovend over Ajax-wonderkind: 'Schots dramavoetbal'

27-11-2015 08:00
15

Ajax is de enige Nederlandse club die nog kan overwinteren in de Europa League. De Amsterdammers wonnen door een goal van A-junior Vaclav Cerny van Celtic FC, terwijl AZ na FC Groningen ook moest buigen.

Door een nederlaag van AZ tegen Partizan Belgrado (1-2) werd donderdag ook de tweede Nederlandse club uitgeschakeld in de Europa League. FC Groningen had al geen kans meer, maar nu is AZ ook klaar in Europa. 'Dat heeft AZ aan zichzelf te wijten', concludeert De Volkskrant. 'Hardleers AZ faalt tegen Partizan vooral in defensie', kopt het Algemeen Dagblad. Al met al is het een pijnlijke conclusie voor de Alkmaarders. De Telegraaf besluit over AZ: 'Door defensief geschutter wéér onderuit.' Over Groningen werden geen uitgebreide stukken geschreven.

Wedden

Meer odds

Ajax moet hopen op een wonder om het Europese avontuur een vervolg te geven. Een volgens Volkskrant 'onverdiende' zege op Celtic biedt de nodige hoop: 'Ajax gelukkige winnaar in potje Schots dramavoetbal.' De Telegraaf is wat positiever. 'A-junior schiet Amsterdammers naar winst' en 'Cerny krijgt Celtic stil'. Het AD: 'Ajax leeft nog', maar Fenerbahçe won ook. 'Een Europese zege van Ajax zonder al te veel waarde.' Het lichtpuntje was Cerny: 'Wonderkind redt Ajax.'