De Boer ziet 'Feyenoord-fouten' terug bij Ajax: Die trainer is niet achterlijk

De Boer ziet 'Feyenoord-fouten' terug bij Ajax: "Die trainer is niet achterlijk"

27-11-2015 09:37
2

Frank de Boer moest na afloop van het Europa League-duel met Celtic (1-2 winst) toegeven dat Ajax het geluk aan zijn zijde had. "Het was met hangen en wurgen", liet de trainer weten aan de NOS.

De Boer keek met Ajax al snel tegen een achterstand aan, kwam terug in de wedstrijd en zag dat het duel beide kanten op kon. "In de slotfase koos ik ervoor om een aanvaller (Yaya Sanogo, red.) voor een verdediger (Mike van der Hoorn, red.) te brengen. Daardoor speelden we met drie man achterin. Dat was even gevaarlijk, maar uiteindelijk beslisten wij de wedstrijd daarmee. Het is zuur voor Celtic, want ze hadden misschien meer verdiend", aldus de trainer op de clubsite.

Dat kwam doordat Ajax niet echt doorpakte tot aan de rust. "Op dat moment moet je zorgen dat je een goal voorstaat. Dat is hetzelfde als toen bij Feyenoord", vertelt De Boer bij de NOS. "Die trainer van Celtic is ook niet achterlijk. Die zet het in de rust anders neer. Ze gaan meer druk zetten, dan krijg je meer duels en kantelt de wedstrijd", legt De Boer uit. "We hadden een aantal keer geluk, maar uiteindelijk leverden de aanvallende wissels een resultaat op."

Ondanks de 2-1 zege zijn de kansen op Europese overwintering nihil, weet De Boer. "Gezien het kwaliteitsverschil denk ik niet dat Fenerbahçe zomaar punten gaat verspelen tegen Celtic. Maar zolang er hoop is, moeten wij zorgen dat we van Molde FK winnen. Dat is onze eerste taak. Ik geef ons vijf procent kans, maar we gaan wel voor de laatste strohalm."