Cerny werd de matchwinner namens Ajax

Ajax bezorgt opponent slapeloze nachten: 'Zal zorgen dat ik helemaal kapot ga'

Ajax bezorgt opponent slapeloze nachten: 'Zal zorgen dat ik helemaal kapot ga'

27-11-2015 09:59
6

Celtic-speler Leigh Griffiths wist even niet waar hij het moest zoeken na de 1-2 nederlaag tegen Ajax. Hij stak de hand in eigen boezem na de Europese uitschakeling voor Celtic en kon niet vaak genoeg 'sorry' zeggen tegen de fans van de Schotten.

Griffiths liet de nodige kansen onbenut en rekende zichzelf dat zwaar aan. "Het is heel moeilijk voor mij. We hadden de kans om naar Istanbul te gaan met een klein beetje hoop. De hoop lag bij mij en in mijn voetbalschoenen", aldus de speler tegenover Sky Sports. "Helaas voor mij lag die hoop voor de verkeerde voeten. Ik zal zorgen dat ik helemaal kapot ga, aanstaande zondag tegen Inverness."

Wedden

Meer odds

"Mijn prestaties hebben het team een langer verblijf in Europa gekost. Ik zoek de schuld bij mezelf. Ik ben verantwoordelijk, als ik had gescoord, zou er een ander resultaat zijn behaald", vervolgt Griffiths, die niet tot bedaren komt. "Ik durf echt niks te zeggen tegen mijn ploeggenoten. Het is niet hun fout. Het ligt puur aan mij. Ik zal waarschijnlijk wat slapeloze nachten hebben. Zittend in mijn bed zal de wedstrijd ongetwijfeld nog vaak door mijn hoofd dwalen." 

Of Griffiths ook tijdens de volgende wedstrijd start, ligt bij manager Ronny Deila. "Als ik hem was, zou ik mezelf niet opstellen. Maar het ligt bij hem. Hij moet bepalen wat goed is voor het team." Later volgde nog een tweet van Griffiths: 'Ik kan niet vaak genoeg mijn excuses aanbieden. Mijn prestaties waren SHOCKING. Het heeft ons de kop gekost.'