Groningen-doelman blundert: Je staat ineens heel anders op je benen

Groningen-doelman blundert: "Je staat ineens heel anders op je benen"

27-11-2015 10:31
4

FC Groningen kon donderdagavond een stuntje niet over de streep trekken. In Marseille leek het lang op een 1-1 gelijkspel uit te draaien, maar vlak voor tijd maakten de Fransen alsnog de winnende goal. Tot teleurstelling van Sergio Padt.

De doelman ging bij de eerste goal van Olympique Marseille, gemaakt door Georges-Kévin N'Koudou, in de fout. "Ik wou de bal eerst op mijn borst klemmen en wilde dan mijn handen eromheen leggen", analyseert Padt zijn blunder in gesprek met FOX Sports. "Dat lukte niet en dat wordt gelijk afgestraft."

Padt benadrukt dat hij baalde van de fout, maar besefte dat hij door moest gaan. "Vijf jaar geleden had ik er wel moeite mee om dan verder te spelen, want je staat ineens heel anders op je benen. De tijd leert wel dat je dat moment moet vergeten. Je kunt nog de held worden door veel ballen te pakken. Af en toe ben je de held, af en toe niet", aldus de realistische keeper.

Padt baalde misschien nog wel meer van de late treffer van Michy Batshuayi. "Je mag dat gelijkspel niet weggeven. Maar op dat moment ging het heel snel. Hij stond ineens helemaal vrij tussen mijn beide verdedigers in. Het is steeds net niet, maar je merkt dat het een hoger niveau is. Dat is alleen maar goed voor onze ontwikkeling."