Van Gaal weigert interesse in 'Bergkamp' te bevestigen: Gaat jullie niks aan

Van Gaal weigert interesse in 'Bergkamp' te bevestigen: "Gaat jullie niks aan"

27-11-2015 11:31
1

Een rechtstreekse topper staat komende zaterdag op het menu voor Manchester United. Leicester City, de verrassende koploper van de Premier League, is de tegenstander.

Drie dagen na het doelpuntloze gelijkspel tegen PSV in de Champions League maakt Louis van Gaal zijn borst nat. "Ik denk niet dat iemand van tevoren had kunnen bevroeden dat Leicester op dit moment de koploper zou zijn", erkent de Nederlander op de persconferentie. "Maar ze verdienen het. Waarom? Ze hebben de meeste punten."

Leicester draait met name zo goed door de scoringsdrift van Jamie Vardy. De Engelse sensatie kan zaterdag het record van Ruud van Nistelrooy, die ooit tien wedstrijden op rij scoorde, overtreffen. Het levert Vardy de belangstelling van talloze clubs op, waaronder naar verluidt ook Manchester United.

Van Gaal werd tijdens het persmoment geconfronteerd met die mogelijke belangstelling en reageerde zoals gebruikelijk afwijzend. "Dat gaat jullie niets aan", zei hij. "Ik heb trouwens wel zijn 'run' in de laatste competitiewedstrijd gezien. Het deed me denken aan Dennis Bergkamp. Erg knap."