Bekritiseerde Eriksen 'wordt niet begrepen': Het is één groot misverstand

Bekritiseerde Eriksen 'wordt niet begrepen': "Het is één groot misverstand"

27-11-2015 12:02

Denemarken maakt zich zorgen om Christian Eriksen. De aanvallende middenvelder laat in de nationale ploeg niet zien wat hij wél wekelijks presteert in dienst van Tottenham Hotspur.

Eriksen is de grote man op White Hart Lane, met negentien doelpunten in 69 optredens voor de club. In de nationale ploeg van Denemarken wil het echter niet vlotten. Het EK van 2016 in Frankrijk werd misgelopen en de oud-speler van Ajax is eigenlijk alleen maar van waarde geweest in vriendschappelijke interlands. Dat baart de Denen zorgen.

Het land moet echter vooral naar zichzelf kijken, oordeelt Mads Davidsen, assistent-trainer van Sven Goran Eriksson bij het Chinese Shanghai SIPG, tegenover Tipsbladet. "Het is één groot misverstand. De Denen zien Eriksen als een spelmaker, iemand die het team bij de hand neemt. Dat type zal hij nooit worden."

"Hij is een speler die perfect kan omgaan met de ruimte, een speler die intelligentie koppelt aan inzicht en techniek", vervolgt Davidsen, die Eriksen zag spelen in de Champions League-wedstrijd tegen Anderlecht en Arsenal. "Het was opvallend hoe onzichtbaar hij was. Maar opeens is hij daar, met een cruciale actie. De Denen zien hem als een andere speler en ander persoon dan hij daadwerkelijk is. Eriksen wordt niet begrepen."