In het kort: Feyenoord en Opel blijven in gesprek, Roda-speler bestraft

In het kort: Feyenoord en Opel blijven in gesprek, Roda-speler bestraft

27-11-2015 19:41

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Mogelijk toch samenwerking Opel en Feyenoord
Dat Opel het contract als hoofdsponsor van Feyenoord niet verlengt, betekent niet dat er een einde komt aan de samenwerking. Die mogelijkheid blijft bestaan, volgens RTV Rijnmond. "Het besluit om niet door te gaan is genomen op het Europese hoofdkantoor van Opel in Duitsland. De mensen in Nederland hadden graag doorgewild", aldus journalist Jan-Dirk Stouten. "Dit hoeft niet erg te zijn voor Feyenoord, want de club is op alle fronten nu verder dan enkele jaren geleden, toen het de huidige deal sloot." Feyenoord moet dus wel op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. 

Boakye bestraft
Roda JC-trainer Darije Kalezic doet tijdens de uitwedstrijd bij sc Heerenveen geen beroep op Richmond Boakye. De aanvaller wordt bestraft, omdat hij regelmatig te laat is gekomen op trainingen en andere afspraken. Ook de geschorste Rostyn Griffiths en de geblesseerde Farshad Noor en Tomi Juric zijn afwezig bij de Limburgers.

PSV zonder duo

PSV is zonder Jorrit Hendrix en Luciano Narsingh begonnen aan de voorbereiding op het competitieduel met AZ van zondag (16:45 uur). Het tweetal ontbrak op de training die de Eindhovenaren vrijdagochtend afwerkten op De Herdgang. Narsingh lijkt een serieuze blessure te hebben opgelopen tijdens het Champions League-duel van woensdag met Manchester United (0-0). De aanvaller moest al na achttien minuten afhaken met hamstringklachten. De 25-jarige vleugelspeler ondergaat later op de middag een scan. Hendrix heeft eveneens hamstringproblemen, maar die lijken minder ernstig dan bij Narsingh.

Prestatie Cerny
Het Europa League-optreden van Vaclav Cerny tegen Celtic was er een om in te lijsten. De aanvaller mocht invallen en maakte kort voor tijd de winnende in Schotland (1-2). Daarmee is hij de jongste doelpuntenmaker voor Ajax in Europa sinds Rafael van der Vaart. De speler van Real Betis was zeventien jaar en 213 dagen oud toen hij in 2000 het net liet bollen tegen AA Gent. Cerny maakte donderdag zijn eerste Europese treffer op de leeftijd van achttien jaar en veertig dagen.

Di Natale heeft het gehad
Het is goed mogelijk dat Antonio Di Natale het op korte termijn voor gezien houdt. De aanvaller van Udinese scoorde dit seizoen pas één keer en zou het helemaal hebben gehad in de Serie A, meldt La Gazzetta dello Sport. De 38-jarige Di Natale zou afgelopen zomer eigenlijk al stoppen, maar besloot er nog een jaar aan vast te plakken. Hij zou zich nu aan het opmaken zijn voor een afscheid in de kerstperiode. De competitiewedstrijd van Udinese tegen Torino wordt in dat geval de laatste van Toto.