Update: 'Cocu-plan valt in duigen: geen extra voorbereidingstijd PSV'

Update: 'Cocu-plan valt in duigen: geen extra voorbereidingstijd PSV'

27-11-2015 18:23
77

Met het oog op de cruciale Champions League-kraker tegen CSKA Moskou, zou trainer Phillip Cocu graag zien dat de competitiewedstrijd tegen Vitesse verplaatst wordt. PSV speelt op 5 december een uitduel in Arnhem en moet drie dagen later thuis aan de bak tegen de Russen.

Cocu wil dat de KNVB het duel verzet zodat PSV een langere voorbereidingstijd krijgt in aanloop naar het duel met CSKA. Die wedstrijd is cruciaal met het oog op overwintering in het miljoenenbal. Cocu vindt ook dat andere clubs dat voordeel moeten krijgen.

De regel is nu dat er tussen twee wedstrijden minimaal drie dagen moet zitten. De KNVB houdt zich aan die regel gezien het feit dat het duel met Vitesse op zaterdag wordt gespeeld en de wedstrijd tegen CSKA op dinsdag. Tóch zou Cocu graag zien dat de KNVB zijn verzoek om een langere voorbereidingstijd honoreert. PSV staat momenteel derde in poule B, maar heeft overwintering volledig in eigen hand. Indien er thuis gewonnen wordt van de Russen, kwalificeert PSV zich voor de achtste finales van de Champions League.

Update 15:47: De KNVB staat open voor het idee om PSV en andere clubs meer rust te geven voor belangrijke Europese wedstrijden. Dat liet persvoorlichter Hans van Kastel weten in een reactie op een artikel van Metro, waarin werd gesteld dat de KNVB niets zag in het plan van Cocu. Of de KNVB ook daadwerkelijk het duel met Vitesse gaat verschuiven, is nog niet bekend. 

In een uitgebreidere reactie aan het Eindhovens Dagblad laat Van Kastel weten: "Het is belangrijk dat eerst Vitesse en PSV overeenstemming bereiken over een vervroeging. Zij zullen daarover nog praten. Daarna moet ook de Eredivisie c.v. er met tv-zender Fox uit zien te komen. Zijn alle zogeheten voetbalpartijen eruit, dan dient de burgemeester nog toestemming te geven voor verplaatsing. We kunnen ons voorstellen dat hij de organisatie op dit late tijdstip niet meer wil verstoren, maar niet geschoten is altijd mis."

Update 18:23: PSV krijgt geen extra voorbereidingstijd, zo weet het Eindhovens Dagblad. De KNVB en Vitesse wilde graag meewerken aan het voorstel van Cocu, maar de burgemeester en politie van Arnhem gaan niet akkoord.