De Boer treft verhuurd Ajax-duo: Misschien in de toekomst van waarde zijn

De Boer treft verhuurd Ajax-duo: "Misschien in de toekomst van waarde zijn"

27-11-2015 14:58
2

Vaclav Cerny vertolkte donderdag in de Europa League een heldenrol, door drie minuten voor tijd de winnende te maken tegen Celtic (1-2). Frank de Boer kan hem echter geen beloftes doen.

Het is de vraag of Cerny en ook debutant Donny van de Beek dit weekend opnieuw bij de wedstrijdselectie zitten voor het duel met PEC Zwolle. "Dat hangt ervan af", zegt De Boer op de clubsite. "We kijken zaterdag of Anwar El Ghazi, Riechedly Bazoer en Thulani Serero weer helemaal fit zijn om mee naar Zwolle te gaan. Ik verwacht dat er misschien één of twee van deze spelers bij de groep zullen zitten. Het kan dus zijn dan Vaclav of Donny aansluit, of misschien wel allebei."

Joël Veltman is zondag waarschijnlijk wel weer 'gewoon' inzetbaar. De verdediger moest wegens ziekte afhaken voor de Europa League-confrontatie in Schotland, maar verscheen vrijdagochtend weer op het trainingsveld. Over het duel met PEC: "We kunnen zondag weer ons mannetje staan. PEC heeft natuurlijk voordeel van het kunstgras. Ze hebben een goed team, al zie je dat de laatste tijd niet terug in de resultaten. Met Lars Veldwijk, Ryan Thomas en Bram van Polen hebben ze goede spelers in de gelederen.

In Zwolle treft De Boer een aantal spelers die eigendom zijn van Ajax. "Sheraldo Becker en Queensy Menig hebben dit seizoen al wat laten zien", aldus de Ajax-coach, die erkent dat hij zondag met bijzondere interesse naar het verhuurde duo kijkt. "Natuurlijk. Misschien kunnen ze voor ons in de toekomst van waarde zijn. Sheraldo is goed begonnen, daarna ging het wat minder. Queensy heeft inmiddels ook veel minuten gemaakt. Ze hebben nog een lange weg te gaan, maar bij PEC krijgen ze nu wel de mogelijkheid om te laten zien wat ze kunnen op het niveau van de Eredvisie."