Huurling denkt veel aan Ajax: Ik heb het buitenland afgeslagen, ja

Huurling denkt veel aan Ajax: "Ik heb het buitenland afgeslagen, ja"

27-11-2015 16:48
1

Richairo Zivkovic speelt dit seizoen zijn wedstrijden voor Willem II, maar Ajax zit altijd in zijn achterhoofd. In Amsterdam gaat hij volgend seizoen voor zijn tweede kans.

Het debuutjaar van Zivkovic viel volledig in het water, waardoor hij dit seizoen vlieguren moet maken in Tilburg. Spijt van zijn keuze voor Ajax heeft de achttienjarige spits niet. "Ik heb het buitenland afgeslagen, ja", claimt hij in gesprek met ELF Voetbal Magazine. "Ik sta nog steeds achter mijn keuze. Ik wilde toch gewoon naar Ajax, dat was de stap die ik altijd al wilde maken."

Het eerste Ajax-jaar was door het gebrek aan speeltijd in de hoofdmacht vooral op mentaal vlak leerzaam. "Ik heb aangegeven dat ik er klaar voor was. De technische staf vond dat ik nog niet goed genoeg was, of niet constant genoeg. Ik kreeg ook duidelijk mee dat ik zou spelen als ik de beste zou zijn. Zo niet, dan niet. Maar er was een periode waarin ik vond dat ik de beste spits was. Dat ik een kans verdiende."

Ook het Nederlands elftal houdt Zivkovic bezig. Het is een doel voor de komende jaren. "Als ik het juiste ervoor doe en mijn top haal, dan kan het. Als ik mijn top niet haal, dan kom ik er niet eens in de buurt." De opvolger van Robin van Persie is hij nog niet. "Mijn naam mág nu niet genoemd worden. Je kunt mijn naam nu niet noemen. Dat zal ik moeten verdienen."