Twente reageert op rampweek: 'Intrekken licentie niet uit te sluiten'

Twente reageert op rampweek: 'Intrekken licentie niet uit te sluiten'

27-11-2015 17:35
13

FC Twente heeft in een persconferentie duidelijkheid gegeven over problematieke situatie binnen de club. Volgens directeur Gerald van den Belt is de kans klein dat de club haar licentie kwijtraakt. 

Financieel gaat het de goede kant op met Twente, begon Van den Belt zijn betoog. Om de banden te breken met investeringsmaatschappij Doyen, is er een lager afkoopbedrag geaccepteerd. Van den Belt benadrukt dat de stukken over Doyen, waarin naar buiten kwam dat de maatschappij invloed had op het beleid van Twente, niet door iemand binnen de club zijn gelekt. "De grote vraag is nu of die documenten echt zijn."

De directeur gaf nogmaals aan dat er een onderzoek wordt gestart, zodat er voor de buitenwacht duidelijkheid komt. "Een hoop dingen die ik lees zijn niet van toepassing, die kunnen gewoon niet. Een geldboete of berisping zou gunstig zijn. Een kans op het intrekken van de licentie is niet groot, maar je moet het ook niet uitsluiten."

Dat de supporters van Twente hun club vrijdag massaal steunden op de training, maakte Van den Belt 'blij en trots'. "Daarmee werd een mooi signaal afgegeven."