Botteghin verklaart moeizame aanpassing bij Feyenoord: Dat was mijn probleem

Botteghin verklaart moeizame aanpassing bij Feyenoord: "Dat was mijn probleem"

28-11-2015 07:51
2

Eric Botteghin kende een moeilijk begin bij Feyenoord. Na zijn transfer van FC Groningen naar de Kuip was de 28-jarige verdediger niet meteen verzekerd van een basisplaats. Inmiddels heeft de Braziliaan die veroverd. "Natuurlijk was dat lastig."

"Als je naar een topclub verhuist, dan wil je er ook snel staan. Mijn probleem was ook een beetje dat ik heel laat werd getransfereerd. De competitie was al begonnen", zegt Botteghin in het Algemeen Dagblad. Na basisplaatsen tegen Ajax en FC Twente zit de speler op de goede weg en lijkt hij verzekerd van een plekje in het elftal van Giovanni van Bronckhorst.

Wedden

Meer odds

Met Botteghin in het centrum van de verdeding kiest Van Bronckhorst voor een pure verdediger. "Ik ben van nature gewoon een echte verdediger, dat klopt. Ik wil mijn man uitschakelen. En als ik de bal heb, speel ik gewoon andere spelers aan. Maar met mijn inspeelpass is ook niets mis, hoor. Het is een beetje wat bij Nederland hoort. Je moet een complete voetballer zijn. Dat is zelfs in Brazilië niet zo. Ook daar zijn verdedigers vaak nog meer echte verdedigers dan hier."

Van Bronckhorst gebruikt Botteghin, die bijna vader wordt, aan de linkerkant van het centrum. "Bij NAC heb ik daar ook vaak gespeeld. Het is geen probleem. Nu ik eenmaal speel, wil ik blijven staan ook. En als speler wil je altijd meer. Zondag tegen FC Twente kopte ik een bal net naast. Dat zat mij dwars, ik moet met mijn hoofd minimaal driemaal kunnen scoren voor een elftal. Je hoopt gewoon dat het goed gaat deze weken. Bij Feyenoord en uiteraard ook thuis met de geboorte van mijn zoontje."