Teleurstelling na vertrek: Zag Ajax als een opstapje, op weg naar grotere club

Teleurstelling na vertrek: "Zag Ajax als een opstapje, op weg naar grotere club"

28-11-2015 08:10
17

Ajax besloot afgelopen zomer Lucas Andersen te verhuren aan Willem II. Het was voor de 21-jarige aanvallende middenvelder uit Denemarken even slikken dat hij de Amsterdam Arena tijdelijk achter zich moest laten.

"Het was best een teleurstelling dat ik bij Ajax moest vertrekken", zegt Andersen in het Algemeen Dagblad. "Mijn rendement moest omhoog. Ik moest meer scoren en vaker een assist geven. Ik moest bepalend zijn voor het team."

Bij Willem II moet Andersen daar aan werken. "Bij Ajax drijf je vanzelf mee. Nu moet ik arbeid leveren en veel feller zijn in de duels. Het is mooi om die elementen aan mijn spel toe te voegen. Je speelt minimaal een zes als je je taken uitvoert. Je kunt je makkelijker in een wedstrijd knokken."

Andersen ziet Willem II als een stapje terug dat moet ten gunste van zijn carrière, die hij in de toekomst het liefst in Spanje voortzet. "Ik zag Ajax als een opstapje, op weg naar een grotere club. Mijn voorkeur gaat uit naar Spanje. Met mijn familie ging ik jaarlijks in de buurt van Malaga op vakantie. Het is een geweldig land. Ik pas er wel."