'Bedreigingen' bij Feyenoord: Hier werken is als het beklimmen van Mont Ventoux

'Bedreigingen' bij Feyenoord: "Hier werken is als het beklimmen van Mont Ventoux"

28-11-2015 08:50
7

Na Hans Nijland (FC Groningen), Toon Gerbrands (PSV) en Nico-Jan Hoogma (Heracles) is Eric Gudde van Feyenoord de langst zittende directeur in de Eredivisie. Gudde vergelijkt zijn werk in de Kuip met een wielrenner die de Mont Ventoux beklimt.

Gudde heeft in de afgelopen jaren ook de minder kant van zijn werk ervaren. Hij kreeg te maken met bedreigingen, intimidaties, scheldpartijen op social media en confrontaties met boze supporters. Gudde overwoog nooit om de handdoek te gooien. "Dat raakt je wel. Werken bij Feyenoord, heb ik eerder gezegd, is net als het beklimmen van de Mont Ventoux op de fiets. Bij de renner doet alles zeer. Afstappen kan, maar op het moment dat je in de bezemwagen zit heb je al spijt. Nee, opgeven zit niet in me. Ik krijg energie van de mensen in onze organisatie", zegt Gudde in de Telegraaf.

Volgens zoon Wouter, die commercieel directeur is bij Excelsior, is de raad van commissarissen op een cruciaal moment achter zijn vader en de andere directieleden blijven staan. "Die bepaalt altijd of het lijntje wordt doorgeknipt in moeilijke tijden. Wat er bij Feyenoord is gebeurd, is nu ook een voorbeeld voor mij. Je moet een schild opbouwen, ook als ze je dag en nacht zwart maken en je je niet kunt verdedigen tegen vreselijke dingen in tv-programma’s of op internetfora. Doorgaan met waarin je gelooft. Dat doen wij met een kleiner clubje ook bij Excelsior."

Eric Gudde heeft de blik op de toekomst en die bestaat als het aan hem ligt uit prijzen pakken en een nieuw onderkomen voor Feyenoord. "Een nieuwe trainingsaccommodatie willen we snel realiseren en ik wil dat de club snel het rauwe randje rond wedstrijden als tegen AS Roma en Ajax kwijtraakt. Dat vind ik zo slecht voor het imago van onze club", zegt hij.