Nieuweling inspireert AZ voor PSV: Hij weet wat er in Eindhoven gevraagd wordt

Nieuweling inspireert AZ voor PSV: "Hij weet wat er in Eindhoven gevraagd wordt"

28-11-2015 09:25
3

AZ-trainer John van de Brom rekent zondag op bezoek bij PSV op zijn geroutineerde spits Mounir El Hamdaoui (31). Hij vindt de Marokkaan goed van pas komen. "Zeker in wedstrijden in Eindhoven."

Voor AZ kwam er donderdag een einde aan het Europa League-avontuur, waarin het geen beroep kon doen op El Hamdaoui. De spits sloot tussentijds aan bij AZ en was niet speelgerechtigd. Tegen PSV is hij wel van de partij. "Juist Mounir is iemand die van waarde is tegen topclubs. Op het veld maar zeker ook daarbuiten. Zijn ervaring ga ik gebruiken. Hij weet wat er wordt gevraagd in Eindhoven", zegt Van den Brom in de Telegraaf.

"Mounir is ook iemand die zijn medespelers daarin meeneemt. Dat doet hij op zijn manier. Hij laat alleen al op trainingen voor zo'n wedstrijd zien hoe belangrijk het is om elk duel te winnen", zegt de oefenmeester, die met een positief gevoel afreist naar PSV. "Ze moeten geloven in een stunt. PSV komt uit Manchester terug met een fantastisch gevoel. Maar ik zeg ook tegen mijn spelers: kijk hoe PSV speelde tegen Willem II." Van den Brom doelt daarbij op het 2-2 gelijkspel van PSV op bezoek bij Willem II. "Dat bedoel ik. Het kan in de volgende wedstrijd zomaar weer anders zijn."