Opmerkelijke kwestie bij ADO leidt tot onenigheid: We maken andere keuzes

Opmerkelijke kwestie bij ADO leidt tot onenigheid: "We maken andere keuzes"

28-11-2015 11:32
1

Theo van der Burch en René Pas, oud-spelers van ADO Den Haag, zijn niet te spreken over de Haagse club. Over het duo verscheen onlangs het boek Zwikken met Happel, maar ADO weigert het boek te verkopen.

Pas en Van der Burch speelden in de jaren zestig bij ADO. In hun boek staan diverse anekdotes over die succesvolle periode onder het bewind van trainer Ernst Happel, die later nog aan de slag ging bij onder meer Feyenoord en Oranje. "Het zou reclame zijn voor ADO als het boek in de fanshop en tijdens de eerstvolgende wedstrijd tegen Willem II in de centrale van het stadion te koop wordt aangeboden door de uitgever", zegt Pas tegen het Algemeen Dagblad. "Bij ADO worden andere boeken wel verkocht, maar ze hebben wat tegen ons."

Algemeen directeur Jan-Willem Wigt reageert op de opmerkelijke kwestie. "Het is een puur zakelijke afweging. Boeken als deze verkopen over het algemeen niet goed in de fanshop, er liggen nog honderden onverkochte boeken. De heren moeten ook accepteren dat ADO soms andere keuzes maakt."