Huntelaar kreeg geen kans bij PSV: Wel lekker. Zo van: zie je wel

Huntelaar kreeg geen kans bij PSV: "Wel lekker. Zo van: zie je wel"

28-11-2015 12:06
7

Als tiener ruilde Klaas-Jan Huntelaar de jeugdopleiding van De Graafschap in voor die van PSV. In Eindhoven waren de verwachtingen hoog, maar tot een doorbraak in het rood-wit kwam het nooit. De spits belandde via AGOVV en sc Heerenveen alsnog in de top van de Eredivisie. 

Ajax betaalde in december 2005 een miljoenenbedrag voor Huntelaar. In Amsterdam scoorde de goalgetter aan de lopende band. "Dat ik me meteen thuis voelde bij Ajax, kwam door mijn prestaties. Als ik niet meteen doelpunten had gemaakt, weet ik niet hoe ik me dan had gevoeld. Presteren is het belangrijkst. De rest loopt wel", blikt KJH terug met voetbalmagazine Staantribune. 

"Voor mij was spelen voor Ajax ook nog datgene wat ik altijd wilde. Wat je binnen handbereik hebt, wil je pakken ook. Voor mij was het: hup, ik pak het gelijk", vervolgt de inmiddels 32-jarige aanvaller. 

"Het was geen wraak op PSV. Maar wel lekker. Zo van: zie je wel. De bevestiging voor mezelf. Bij PSV wist ik: daar kom ik niet doorheen. Dat merkte ik aan alles. Hoe ik werd benaderd. Toen vond ik dat heel gek. Als ik nu terugkijk, kan ik het wel begrijpen. Voor de positie van keeper en spits zoeken clubs zekerheid", besluit de Schalke 04-ster.