De Boer: Ik had na die wedstrijd tranen in mijn ogen en een brok in de keel

De Boer: "Ik had na die wedstrijd tranen in mijn ogen en een brok in de keel"

28-11-2015 13:44

Het is zaterdag op de dag af twintig jaar geleden dat Ajax in Tokio de wereldbeker voor clubteams won. In 1995 werd het Braziliaanse Gremio na strafschoppen verslagen. Frank de Boer, toen speler en tegenwoordig trainer van de Amsterdamse topclub, kijkt met een mooi gevoel terug op die unieke dag. 

"De tegenstander was misschien niet de grootste, meest aansprekende naam uit Zuid-Amerika, maar dat maakte voor mij niets uit", vertelt hij op de website van Ajax"Voor mijn gevoel was deze wedstrijd heel belangrijk. Bij mij leefde echt het besef: als ik deze wedstrijd win, dan ben ik gewoon wereldkampioen. Dat gevoel had ik heel sterk."

"Ik herinner me nog dat ik na de wedstrijd mijn ouders opbelde en dat ik tranen in mijn ogen en een brok in mijn keel had, omdat ik wereldkampioen was geworden", vervolgt de oefenmeester. "Meteen na die finale zat ik op een stoepje bij de kleedkamer, samen met mijn broer. Ik was toen echt emotioneler dan bij de winst van de Champions League. Gewoon omdat het het allerhoogste is wat je kunt bereiken op clubniveau. Met Ajax waren we de beste van de wereld. Dat deed me heel veel."