Legendarische Italiaan krijgt bittere pil te slikken, Juventus spreekt steun uit

Legendarische Italiaan krijgt bittere pil te slikken, Juventus spreekt steun uit

28-11-2015 18:16

Eén van de meest legendarische namen van het Italiaanse voetbal zit in de problemen. Dino Zoff, de voormalige doelman van de Italiaanse nationale ploeg, kampt met neurologische problemen. 

De 73-jarige Zoff is een iconische figuur in het Italiaanse voetbal, maar hij is vooral bekend door zijn passage bij Juventus. De Italiaanse doelman herstelt van een neurologische aandoening, maar gelukkig voor hem is hij wel aan de betere hand. "Hij is een sterke man en een legende", klinkt het op de website van Juventus. "Wij staan allemaal achter hem. #Forza Dino!"

Nog voor er sprake was van Gianluigi Buffon was Zoff de onbetwistbare nummer één en lieveling bij Juventus. "Als speler van Juventus won de geweldige doelman zes Italiaanse titels, twee bekeroverwinningen en een UEFA Cup-titel. Toen hij zijn handschoenen aan de haak zette, leidde hij Juventus naar de dubbel: een Italiaanse beker en een UEFA Cup in het seizoen 1989-1990. Zoff werd ook Europees kampioen in 1968 en ook een wereldtitel in 1982. Dino weet dus dat hij nooit mag opgeven."